Inkluzija otrok in odraslih "Pegas".

Inkluzija otrok in odraslih "Pegas".

Inkluzija otrok in odraslih "Pegas".

Inkluzija otrok in odraslih "Pegas"

Vegetable Farm

Inkluzija otrok in odraslih - PEGAS se je začel!

Objavljena: 31.10.2019

Z mesecem oktobrom se je zagnal dolgo pričakovan projekt, ki smo ga zasnovali v prejšnjem letu. Gre za projekt, kjer na naši kmetiji s pomočjo konj nudimo združevanje in vključevanje otrok in odraslih- tistih, ki imajo v svojem razvoju določene ovire in težave. V predvidene aktivnosti želimo vključevati še naše redne jahače in tako vse povezovati v eno veselo skupino, katere združujejo konji. 

Nedavno smo tako opravili s prvo promocijo projekta. V Krškem smo se na povabilo projekta MOST, ki je organiziral druženje svojih varovancev in ostalih obiskovalcev pod imenom Srčen dan, udeležili z dvema konjema in tremi našimi varovanci. Predstavili smo se, predstavili kaj je naše poslanstvo v naslednjih dveh letih, kolikor traja naš projekt, in na kratko prikazali kako izvajamo terapije s pomočjo konj. 

V okviru projekta so k nam prišli tudi prvi obiskovalci, s katerimi smo izvajali hipoterapije in se imeli v družbi konj nasploh lepo. Člani društva sonček in varovanci VDC Krško, so po njihovih besedah preživeli čudovite trenutke in se druženja veselijo tudi v bodoče. Kmalu pričakujemo tudi druga društva, ki so vključena v projekt (poleg društva Sonček in VDC Krško še OŠ. dr. Mihajlo rostohar in Vrtec pri OŠ Globoko), da tudi oni iskusijo doživetja, ki jih ponujamo. 

Glavna investicija vključena v projekt je izgradnja pokrite jahalnice, ki bo v pomoč pri izvajanju aktivnosti in bomo lahko jahali v vseh vremenskih pogojih. Z deli smo pričeli sredi oktobra in bo v začetku novembra zaključena in tudi kmalu v funkciji. Otvoritev objekta bomo sporočili v kratkem, bo pa zagotovo enkrat v novembru, ko boste lepo vabljeni vsi prijatelji in uporabniki, kot tudi tisti, ki imate konje radi, pridete k nam na obiskt konje le gledati in pobožati. Izgradnja pokrite jahalnice je za našo kmetijo velika pridobitev, se je izredno vseselimo, zato bo gotovo tudi otvoritev temu primerna! :)

 InfoDelavnica

Sonček

Sonček

VDC

VDC

Nazaj